Bal karnawałowy dzieci i młodzieży niepełnosprawnej – Parkowo 2020

84703364_132628677960939_539754226625019904_n

W sobotnie popołudnie 25.01.2020 - gościliśmy w Szkole Podstawowej w Parkowie na tradycyjnym corocznym balu dzieci i młodzieży niepełnosprawnej  z powiatu obornickiego. W przepięknie wystrojonej Sali sportowej przenieśliśmy się do Krainy Lodu. Po oficjalnym przywitaniu przez panią dyrektor Małgorzatę Cyranek zaproszonych przedstawicieli władz gminnych , powiatowych oraz innych gości i oczywiście wszystkich tych, do których to sympatyczne popołudnie było kierowane zabawę zapoczątkował występ zespołu „Tacy Sami”. Obejrzeliśmy również występ zespołów tanecznych uczennic  tutejszej szkoły. Dalszą , wesołą zabawę poprowadziła Anna- siostra Elsy, głównej bohaterki, oraz bałwanek Olaf. Chętnych do zabawy i tańców nie trzeba było namawiać. W chwilach odpoczynku wszyscy uczestnicy mogli zregenerować swoje siły częstując się smacznym ciastem, owocami i słodyczami. Niespodzianką był tort wylicytowany dzień wcześniej przez starostę obornickiego podczas Toastu Noworocznego w Objezierzu. Bal zakończono smaczną kolacją. Naładowani pozytywna energią wróciliśmy do domów zabierając ze sobą przemiłe wspomnienia i czekając na spotkanie za rok. Dyrekcji Szkoły, pracownikom, zaangażowanej młodzieży oraz wszystkim osobom pomagającym w zorganizowaniu tego spotkania składamy gorące podziękowania za zaproszenie.