Spotkanie wigilijno – opłatkowe członków Stowarzyszenia „Przyjaciel”

4

07 grudnia br. w sobotnie grudniowe popołudnie odbyło się™ kolejne spotkanie wigilijno-opłatkowe członków i przyjaciół‚ stowarzyszenia "Przyjaciel". Rozpoczęła je Msza św. w Kościele pw. św. Józefa , którą celebrował ks. Rafał Sylwestrzak. Następnie nasza młodzież zaprezentowała się w jasełkach, które przygotowała z nimi przy pomocy Weroniki i rodziców Pani Bogusia.  Były one świetnym wprowadzeniem do dalszej części spotkania, które odbyło się w Restauracji Millenium w Obornikach.

Na wszystkich czekał już poczęstunek , były wspólnie śpiewane kolędy, składane nawzajem życzenia , choinka no i gwiazdor, który wręczył słodkie upominki.  Odwiedziła nas również Pani Magda Andrzejewska, która przekazała  naszym podopiecznym zbiór czekolad z wczorajszej imprezy: Taneczne Mikołajki  -Rokietnica 2019. Pan Michał Cieciora, radny z Rokietnicy również bezinteresowniezaangażowany w tą akcję charytatywną przewiózł te słodkości i dlatego nasze dzieci otrzymały bardzo obfitą i słodką paczkę. To nie koniec niespodzianek tego wyjątkowego dnia.  Pani Magda, która na co dzień jest instruktorem zumby  zaprosiła nas i tych małych i tych dużych do wspólnej  zabawy i dlatego zumba zagościła także  na naszym spotkaniu.

Dziękujemy wszystkim osobom, które w jakikolwiek sposób włączyli się w realizację spotkania wigilijno-opłatkowego Stowarzyszenia "Przyjaciel". Jeszcze raz dziękujemy Pani Magdzie, Panu Michałowi  i wszystkim organizatorom  tego wyjątkowego spotkania, ale najbardziej dziękujemy Wam – mali Mikołajkowie. Dziękujemy także Gminie Oborniki i Starostwu Powiatowemu, darczyńcom 1% podatku  za pomoc finansową i wsparcie wykonania tak pięknego, niosącego tyle radości naszym podopiecznym działania.