XVI Piknik Integracyjny „Razem szczęśliwi” Rakownia 2019 pod hasłem „Ratujmy naszą matkę ziemię!”

69298970_2950130591669354_6166591877547032576_o

31 sierpnia br. na zaproszenie Goślińskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Osób Niepełnosprawnych z Murowanej Gośliny uczestniczyliśmy w XVI Pikniku Integracyjnym „Razem szczęśliwi” . Piknik ten odbył się na boisku sportowym w Rakowni k/Murowanej Gośliny. Stosownie przebrani, zgodnie z tematem tegorocznego pikniku: „Dzieci Kwiaty – Ratujemy naszą Matkę Ziemię”

uczestniczyliśmy w integracyjnej imprezie przeznaczonej dla dzieci i osób niepełnosprawnych oraz ich najbliższych rodzin i opiekunów.Na wszystkich uczestników czekały zabawy i konkursy indywidualne jak i zespołowe oraz pyszny poczęstunek przygotowany przez Szefów  Kuchni z Centrum Kulinarnego Unilever Food Solutions  w Poznaniu. Na estradzie wystąpiły nasze podopieczne: Jagoda, Zuzia R., Zuzia P. i Milena P., których występy nagrodzono gromkimi brawami. Nad naszym bezpieczeństwem czuwali ratownicy medyczni, przedstawiciele Policji, Straży Miejskiej, Straży Pożarnej oraz duża grupa wolontariuszy. Dzięki wspaniałej organizacji pikniku, licznym przygotowanym atrakcjom no i oczywiście słonecznej, letniej  pogodzie mile spędziliśmy czas.

Jeszcze raz dziękujemy Organizatorom za podarowanie naszym podopiecznym i członkom ich rodzin  niezapomnianych chwil radości i uśmiechu.