INTEGRACYJNY PIKNIK RODZINNY – „ŚWIĘTO PIECZONEGO ZIEMNIAKA” Z LOTNIKAMI OBORNICKIEGO STOWARZYSZENIA LOTNICZEGO

DSCF6220

29 września br. rodziny podopiecznych Stowarzyszenia „Przyjaciel” spotkały się na lądowisku OSL w Słonawach, aby wspólnie z lotnikami obchodzić „święto pieczonego ziemniaka” . W tym dniu „ziemniak” był w roli głównej i dlatego wszystkie przeprowadzone przez Weronikę i p. Bogusię zabawy były z nim związane.

Nie zabrakło też gziku z pyrami, pajdy chleba ze smalcem z skwarkami i ogórkami małosolnymi oraz inne potrawy będące rozkoszą do naszych podniebień.

Gospodarze, lotnicy OSL  również przygotowali dla uczestników pikniku dodatkowe atrakcje. Zgodnie z nazwą swego Stowarzyszenia dzieci obdarowano modelami  samolotów. Były występy zespołu Grizzly Band .Jednak największą atrakcją mimo nie najlepszej pogody było kołowanie motolotniami po lądowisku. Zawsze podnosi adrenalinę i pozostawia  niezapomniane wrażenia.

Dziękujemy motolotniarzom działającym przy OSL w Obornikach, zespołowi Grizzly Band, a także naszym rodzicom, kadrze, wolontariuszom za przygotowanie i zorganizowanie tego wyjątkowego spotkania.