Integracyjny biwak rodzinny 2019

DSCF6103

W okresie 12.09.-15.09.2019 r. zorganizowaliśmy w Ośrodku „Domki Monti” w Mierzynie już po raz czwarty integracyjny biwak rodzinny. 77 uczestników zadania w wspomnianym okresie mile spędziło czas.  Całe nasze rodziny integrowały się  uczestnicząc w zaplanowanych działaniach, wspólnych zabawach, konkurencjach czy spotkaniach.

Aktywnie spędzone dni  na świeżym powietrzu zmobilizowały naszych niepełnosprawnych podopiecznych do pokonywania własnych słabości, a zajęcia plastyczne czy przeprowadzone w trakcie pobytu w Mierzynie warsztaty wikliniarskie rozwinęły wśród jego uczestników nowe pasje i talenty, pozostawiły niezapomniane wrażenia z pracy i radość z utworzonych plecionek.  Wykonane własnoręcznie koszyczki, wianki czy ozdoby ogrodowe każdy zabrał do domu. Po raz kolejny rodzice, uczestnicy biwaku  przekonali się, że posiadanie dziecka niepełnosprawnego nie dyskryminuje, że i w takiej  sytuacji można się wspólnie bawić, czynnie wypoczywać i śmiać się.

Dziękujemy Wojewodzie Wielkopolskiemu, Gminie Oborniki, Zarządowi Powiatu Obornickiego i darczyńcom 1% podatku za pomoc w zorganizowaniu biwaku i podarowanie jego uczestnikom choć kilku chwil z dala od trudów dnia codziennego.